Ukrajna | 2021. 02. 01. – 09:30 |
Fotó: Kovács Elemér/Kárpátinfo hetilap

Hirdetés

Az első kárpátaljai böllérnapon - Csúcson népi gasztronómiánk; Korrupt hivatalnokot fogtak Kárpátalján; Tankönyvek a kárpátaljai magyar iskolák részére; Birta Klaudia itthon valósítja meg álmait - Küzdeni kell vágyainkért; Zelenszkij: Ingyenes lesz a koronavírus elleni védőoltás. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 30-31-én.

Az első kárpátaljai böllérnapon - Csúcson népi gasztronómiánk

Más években ilyenkor már lázasan készülődnek a mezőgecsei böllérversenyre benevezett csapatok. Ám a koronavírus, illetve az ellene hozott intézkedések idén mindent felülírtak. Így aztán a KMKSZ irányítói a karanténszabályok betartásával Tiszacsomai Honfoglalási Emlékpark szomszédságában megrendezték az első kárpátaljai böllérnapot.

Korrupt hivatalnokot fogtak Kárpátalján

A kárpátaljai rendőrök lelepleztek egy építkezési engedélyért kenőpénzt követelő tisztviselőt Szolyva környékén. Január 29-én a rendőrök lelepleztek egy tisztviselőt, miközben átvette a korábban megbeszélt csúszópénzt.

Tankönyvek a kárpátaljai magyar iskolák részére

2021 januárjában közel 57 000 tankönyv és munkafüzet érkezett Kárpátaljára a helyi magyar iskolák részére. Az év első heteiben megérkeztek a tankönyvcsomagok az 1., 2. és 3. osztály számára, melyek a KMPSZ közreműködésével jutnak el az intézményekbe.

Birta Klaudia itthon valósítja meg álmait - Küzdeni kell vágyainkért

Birta Klaudia egy sokoldalú személyiség, nyelvtanfolyamokat tart, közönséget szervez, vállalkozást vezet, kisgyermekes anyuka, feleség. Teszi mindezt úgy, hogy buktatói árán megtanulta: ha küzdünk vágyainkért, végül beteljesednek.

Zelenszkij: Ingyenes lesz a koronavírus elleni védőoltás

Az ukrán elnök véleménye szerint a Covid19-oltóanyagon nem kereshet pénzt az állam. A koronavírus elleni védőoltásról Volodimi Zelenszkij, Ukrajna elnöke Maxim Sztepanov egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélése során tárgyaltak.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!