Ukrajna | 2021. 01. 08. – 00:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A teljes karantén január 8-i bevezetése ellen fogalt állást ternopili kollégája után Anatolij Bondarenko, Cserkaszi polgármestere is.

Szerinte az intézkedés nem időszerű a koronavírusos megbetegedések számának csökkenése miatt – írja a Karpat.in.ua hírportál.

A Facebook-on közzétett videoüzenetében a cserkaszi városvezető elmondta:

a betegek számának mostani csökkenésére való tekintettel nem tartja időszerűnek a szigorú lockdown bevezetését.

„Láttuk, hogy a betegszám Újév előtt tetőzött, most pedig a csökkenését látjuk” – emlékeztetett. Úgy vélte, Cserkasziban az élet a normális kerékvágásban folyik, nincsenek nagy csoportosulások, és – mint fogalmazott – a betegek számát folyamatosan ellenőrzik, s a helyzet is ellenőrzés alatt van.

Jelezte, a város vezetése január 11-én dönt arról, hogy bevezetik-e a szigorú karantént Cserkasziban.

Korábban csarkaszi kollégájához hasonló bejelentést tett Szerhij Nadal, Ternopil polgármestere.

Mint közölte, a városban csökken a megbetegedések száma, ezért a helyi technogén-ökológiai bizottság úgy döntött, nem szigorítják január 8-án a korlátozásokat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában mégsem halasztják el a karantén szigorítását. A várakozásoknak megfelelően lesz karantén január 8. és 24. között.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában engedélyezték a háztartási vegyszereket és újságokat árusító boltok működését a lockdown alatt. Ukrajnában a Miniszteri Kabinet soron kívüli ülésén bővítette a szigorított karanténintézkedések alatt árusítható cikkek listáját.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés