Ukrajna | 2021. 01. 27. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

"Nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni" - Fenyegető levelet kapott több ukrajnai magyar diplomáciai képviselet és kárpátaljai intézmény; Ukrajnában 2022-től kötelező lesz a műszaki vizsga; Hat iráni migráns bujkált az erdőben Kárpátalján; Cigarettacsempészetet akadályoztak meg Kárpátalján; Felmérés: A Nép Szolgája a negyedik helyre esett vissza. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 26-án.

"Nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni" - Fenyegető levelet kapott több ukrajnai magyar diplomáciai képviselet és kárpátaljai intézmény

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai hivatalos kijevi látogatásának előestéjén, kedden vérontással fenyegető, "Ukrajnai hazafiak" aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ.

Ukrajnában 2022-től kötelező lesz a műszaki vizsga

Ukrajnában 2022-től tervezik a járművek kötelező műszaki ellenőrzését, amit fokozatosan vezetnek majd be. A műszaki ellenőrzés bevezetését azoktól az autóktól kezdhetik meg, amelyeket először importálnak. Az ilyen járműveknek amúgy is át kell esniük egy ellenőrzésen.

Hat iráni migráns bujkált az erdőben Kárpátalján

A határsértőket január 25-én este Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai fedezték fel. A külföldiek megjelenését az ukrán-szlovák államhatár közelében a riasztórendszer jelezte. Négy férfi, egy nő és egy kilencéves fiú megpróbált elrejtőzni a határőrök elől az erdőben.

Cigarettacsempészetet akadályoztak meg Kárpátalján

Kárpátalján január 25-én két csempész közel 32 mesterkarton cigarettát próbált átjuttatni Romániába, azonban a Munkácsi Határőrség katonái megakadályozták tervüket. Kiderült, hogy a csempészek csaknem 16 ezer csomag zárjegy nélküli cigarettát próbáltak átjuttatni a határon

Felmérés: A Nép Szolgája a negyedik helyre esett vissza

Egy Ukrajnában tartott közvélemény-kutatás alapján elmondható, hogy csökkentek a parlamenti pártok népszerűségi mutatói, a Nép  Szolgája párt csak a negyedik lett az összesítésben. Ha 2021. január második felében tartanák a parlamenti választásokat, akkor Az életért - Ellenzéki Platform kapná a legtöbb szavazatot.  


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!