Ukrajna | 2021. 01. 26. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában; Maszk és távolságtartás: karanténszabályok január 25-től Ukrajnában; Kiskorú magyar állampolgár ajánlott fel kenőpénzt határőröknek Asztélynál; Büntetnék a klíma tulajdonosokat Ukrajnában; Timosenko: a gáz ára nem lehet magasabb, mint 3 hrivnya. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 25-én.

Másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában

Ukrajnában visszatérnek az adaptív karanténhoz, amit másfél héttel a szigorú karantén enyhítése után hagynak jóvá. Ezt Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter jelentette be. Emlékeztetett arra, hogy január 25-től visszatérnek a "narancssárga" karanténzóna korlátozásai.

Maszk és távolságtartás: karanténszabályok január 25-től Ukrajnában

Január 25-től Ukrajnában megszűnik a szigorított karantén, azaz lockdown. Néhány korlátozó intézkedést azonban továbbra be kell tartani. Tilos nyilvános rendezvényeket tartani oktatási intézményekben (előadások, ünnepek, koncertek) több csoportból/osztályból származó gyermekek részvételével és látogatók jelenlétével.

Kiskorú magyar állampolgár ajánlott fel kenőpénzt határőröknek Asztélynál

Kárpátalján, Asztélynál egy 16 éves magyar állampolgár ajánlott fel kenőpénzt gyakorlatozó határőröknek. Az okmányellenőrzés során egy 16 éves magyar állampolgár próbálta megvesztegetni a Munkácsi Határőrség gyakorlatozó határőrét január 23-án az asztélyi ukrán-magyar ellenőrző ponton.

Büntetnék a klíma tulajdonosokat Ukrajnában

Ukrajnában a Legfelső Tanácsban beregisztrálták azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében pénzbírsággal sújtanák a helytelenül telepített légkondicionálók tulajdonosait. A büntetés 1700-3400 hrivnya lenne.

Timosenko: a gáz ára nem lehet magasabb, mint 3 hrivnya

A Batykivscsina part felszólítja az Ukrán Legfelső Tanácsot, hogy csökkentse a földgáz árát - jelentette Julija Timosenko, a párt vezetője. Szerinte a jelenlegi válság oka a hét évvel ezelőtt hozott döntés, amikor minden indoklás nélkül, korrupt céllal az ukránokat megfosztották a saját termelésű olcsó gáztól.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!