Ukrajna | 2021. 01. 26. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy Ukrajnában tartott közvélemény-kutatás alapján elmondható, hogy csökkentek a parlamenti pártok népszerűségi mutatói, a Nép  Szolgája párt csak a negyedik lett az összesítésben.

Ha 2021. január második felében tartanák a parlamenti választásokat, akkor Az életért - Ellenzéki Platform kapná a legtöbb szavazatot.  

Az összes válaszadó 15,7%-a szavazna rá.

Ezt bizonyítják a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet által végzett  felmérési adatai – közli az RBC Ukraina hírportál. 

A közvélemény-kutatás szerint a második helyen az Európai Szolidaritás párt áll, amelyet a válaszadók 11,6%-a választana. 

A harmadik helyet megosztja a Batykivscsina (9,5%), illetve a Nép szolgája (8,5%) frakció.

Az Erő és becsület (6,3%), a Holosz (4,2%) és Hrojszman ukrán stratégiája (4%) pártok a bejutási küszöb kicsivel több mint 5%-át nyernék el.

A többi politikai párt kevesebb támogatást nyert el.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) 2021. január 22-én végezte a felmérést Ukrajna-szerte, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.  

A számítógépes telefonos interjúk módszerével (számítógéppel segített telefonos interjúk, CATI) 1005 válaszadót kérdeztek meg véletlenszerű telefonszám-minta alapján.

A minta statisztikai hibája (0,95 valószínűséggel és a tervezési hatás nélkül) nem haladja meg a 3,1% -ot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok csaknem kétharmada szerint szükséges a koronavírus elleni oltás. Az ukránok csupán 40%-a fejezte ki hajlandóságát az oltásra, míg majdnem a fele nem áll készen az oltásra.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy büntetnék a klíma tulajdonosokat Ukrajnában. A büntetés 1700-3400 hrivnya lenne.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!