Európai Unió | 2021. 01. 26. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni – közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael Spindelegger.

A volt osztrák alkancellár és külügyminiszter szerint Európában több oltóanyag áll rendelkezésre,

jobb az egészségügyi ellátás és a járvány okozta gazdasági válság is hozzájárul a migrációs folyamatok erősödéséhez - írja az MTI.

„Az EU-ban ingyenes az oltás. Ez nagyon vonzó lehet az Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából menekülők számára. Ezért az illegális migráció növekedésére számítunk”

– jelentette ki Spindelegger, hozzátéve, hogy sok országban romlanak a gazdasági kilátások, ami szintén erősítheti a kivándorlási kedvet.

A szervezet szerint új útvonalak vannak kialakulóban Libanon és Ciprus, valamint Mauritánia és a Kanári-szigetek között; ahol 900 százalékkal emelkedett az érkezők száma.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Spanyolországban mintegy 94 ezerrel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A járvány egy éve alatt csaknem 2,6 millió fertőzöttek szűrtek ki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a világon 99,7 millió a koronavírus fertőzöttek száma. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!