Nagy-Britannia | 2021. 01. 25. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Több száz ember bulizott illegálisan Londonban vasárnap hajnalban a koronavírus korlátozások ellenére. A rendőrség rajtuk ütött, és több embert is megbírságoltak.

A bírságok végösszege meghaladta a 15 ezer fontot - írja az Origo.

A rendőrség vasárnap hajnali fél 2 körül hatolt be egy raktárba Kelet-Londonban,

ahol több száz ember bulizott együtt illegálisan.

A szervezők belülről lakatolták le az ajtókat, így a tömeg a kerítésen át próbált menekülni, amikor a rendőrök behatoltak. 

Összesen 78 embert bírságoltak meg, fejenként 200 fontos(80 ezer forint) büntetést kaptak, ami így összesen 15 600 font (6 millió forint).

Azért bírságolták meg az embereket, mert a koronavírus-járvány miatti intézkedések miatt nem szabadott volna részt venniük a bulin.

Roy Smith főfelügyelő elmondta, hogy azok az önző emberek, akik részt vesznek az ilyen és hasonló rendezvényeken, azok mind arra kényszerítik a rendőröket, hogy kockáztassák az életüket. 

Egy nő, aki ott volt a bulin, de nem kapták el a rendőrök, a lapnak elmondta, hogy az egyik közösségi oldalon olvasott a buliról.

Elismerte, hogy nem kellett volna elmennie, és emiatt később bűnösnek is érezte magát.

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy a világon csaknem 99,2 millió a koronavírus fertőzöttek száma. Az Egyesült Királyságban 3 657 857 a fertőzöttek száma, és 98 129-en haltak meg a betegségben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Merkelt is megijesztette a brit mutáns koronavírus. Újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus „brit” változata Németországban.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés