Hollandia | 2021. 01. 25. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hollandiában országszerte zavargások törtek ki vasárnap a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett kijárási tilalom miatt, több mint 200 embert vettek őrizetbe a hatóságok - írja a Dutchnews holland hírportál.

A beszámoló szerint a rendzavarás Amszterdamban és Eindhovenben kezdődött,

ahol tüntető csoportok gyűltek össze annak ellenére, hogy minden fajta csoportos gyülekezést betiltottak a hatóságok - írja az MTI.

A rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat és könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen.  A holland televízió csatornák arról számoltak be,

hogy Eindhovenben fiatalokból álló bandák tüzeket gyújtottak és üzleteket fosztottak ki.

Más városokban is, este 9 óra körül - a kijárási tilalom kezdetekor - zavargók támadtak a rendőrökre, és kővel dobálták a kórházakat. Több fiatalt huliganizmus vádjával állítottak elő a hatóságok.

Szombaton, a kijárási tilalom első estéjén, a rendbontók egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, míg a dél-hollandiai Steinben is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

A holland kormány hosszas megfontolás után döntött arról a múlt héten,

hogy bevezeti a kijárási tilalmat este fél 9 és reggel fél 5 között, hogy lassítsa a járvány terjedését.

Az országban továbbra is magas, közel ötezer körül van az új fertőzések napi átlaga. Vasárnapi adatok szerint naponta mintegy 80-an haltak bele a fertőzésbe az elmúlt héten, és 2343 fertőzöttet kezelnek kórházakban.

Korábban hírt adtunk arról, hogy másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában. Ukrajnában visszatérnek az adaptív karanténhoz, amit másfél héttel a szigorú karantén enyhítése után hagynak jóvá. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Csehországban 155 ezer ember kapott már koronavírus elleni vakcinát. Közülük 7200 már a második adagot is megkapta.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!