Ukrajna | 2021. 01. 22. – 14:41 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteki rendeletében gyásznapot hirdetett szombatra a kelet-ukrajnai Harkivban, egy idősotthonban kitört tűz áldozatainak emlékére.

Az otthonban csütörtökön csaptak fel a lángok a kétszintes épület emeletén - írja az MTI.

A tűzben 15-en vesztették életüket, és 11-en sérültek meg.

A katasztrófa idején 33-an tartózkodtak a házban, amelyet nemrég alakítottak át idősotthonná – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A mintegy száz négyzetméterre kiterjedő tüzet a kiérkező tűzoltók rövid időn belül eloltották.

Zelenszkij utasította Arszen Avakov belügyminisztert, hogy derítse fel a katasztrófa körülményeit, és indítson büntetőeljárását az ügyben.

Eddig négy embert vettek őrizetbe:

a ház tulajdonosát, a bérlőjét, annak feleségét, aki igazgatóként működtette a magán idősotthont, továbbá egy adminisztrátort.

Irina Venegyiktova főügyész a Facebookon közölte, hogy a nyomozást végzők eddig három lehetséges okot feltételeznek a tűz okaként: gyújtogatást, gondatlanságot, azaz elektromos fűtőkészülék helytelen használatát, illetve rövidzárlatot.

Pénteken Zelenszkij személyesen is Harkivba utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyi hatóságoktól a vizsgálat jelenlegi állásáról.

Korábban hírt adtunk arról, hogy tűz volt egy kelet-ukrajnai idősotthonban. Kilenc bentlakót menekítettek ki és szállítottak kórházba az égő épületből.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy két gyermek is megsérült egy balesetben Munkács közelében. A Munkács-Rohatin autóúton Felsőkerepec (Верхній Коропець) településen négy gépkocsi ütközött össze.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!