Ukrajna | 2021. 01. 22. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok csaknem egyharmada nagyon boldog embernek tartja magát, és csak 2%-a teljesen boldogtalan.

Ezt bizonyítják a Rating szociológiai csoport közvélemény-kutatásának eredményei, amelyet január 21-én, csütörtökön tettek közzé – írja a Korrespondent.net hírportál. 

2021 januárjában a boldog ukránok aránya, amely 29% volt,

lényegesen magasabb, mint 2020 tavaszán, amikor elérte a 19%-ot.

Ugyanakkor az ukránok fele meglehetősen boldognak, 17% pedig nem túl boldognak tartja magát. Minél fiatalabb a válaszadó, annál boldogabbnak érzi magát.

Az élet boldogságának forrását illetően 64% úgy véli, hogy ez elsősorban az ember belső állapotától függ. Ugyanakkor 27%-a biztos abban, hogy ez a külső körülményektől függ.

A nők hajlamosabbak azt hinni, hogy a boldogság elsősorban az ember belső állapotának eredménye.

Meg kell jegyezni, hogy minél boldogabb az ember, annál inkább egyetért egy ilyen gondolattal.

Ezenkívül a boldogság szintje közvetlenül kapcsolódik a pszicho-emocionális állapotokhoz: minél magasabb a boldogság szintje a válaszadók körében, annál alacsonyabb a negatív érzelmi állapotok szintje, amelyet tapasztalnak.

Összességében az ukránoknál csökkentek a depresszió, a szorongás és a fáradtság jelei.

A pánik és az alvászavarok szintje továbbra is meglehetősen alacsony.

A depresszió, a szorongás és a fáradtság csökkenése annak a ténynek köszönhető, hogy a felmérést a téli ünnepek alatt végezték, amikor szabadnapok vannak, amikor az emberek hozzátartozóikkal és barátaikkal találkoznak.

A szociológusok azt is hangsúlyozzák, hogy azok között, akik gyakrabban kommunikálnak szeretteikkel, a negatív érzelmi állapotok szintje alacsonyabb.

Ugyanakkor az életkor előrehaladtával továbbra is megfigyelhető a pszicho-emocionális állapotok fokozatos romlása.  A 60+ csoportban a depresszió, az alvászavarok és a fáradtság jelei egyértelműen kifejeződnek.

Megjegyzendő azonban, hogy a szorongás szintje minden korcsoportban viszonylag magas.

Korábban hírt adtunk arról, hogy felülbírálhatják a felsőbb osztályos tanulók oktatását tiltó törvényt Ukrajnában. Csak azokba az oktatási intézményekbe iratkozhatnak be a felsőbb osztályos tanulók, amelyek az oktatási reform keretében líceum státuszt kapnak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában több mint egymillió rákos beteget tartanak nyilván. A rák évente akár 80 ezer polgár halálát okozza az országban.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!