Ukrajna | 2021. 01. 21. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó, több mint 5500 beteget és több mint 240 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, és ismét viszonylag sokan kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5583 új esettel 1 177 621-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 241 áldozattal 21 499-re - írja az MTI.

Eddig 914 730-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren,

az aktív betegek száma így több mint 8,6 ezerrel 241 392-re csökkent.

Az elmúlt napon az országban ismét viszonylag sok, 1811 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba, a megelőző napon több mint kétezer.

A legtöbb új beteget, csaknem hatszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel.

Kijevben velük együtt Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 125 ezret, az elhunytaké 19-cel 2246-ra nőtt.

A MAU ukrán légitársaság azzal a javaslattal fordult az egészségügyi minisztériumhoz, hogy hozzon rendelkezést a koronavírus ellen beoltott külföldiek Ukrajnába való beutazásának feltételeiről.

Beutazásuk megkönnyítése növelné az utasforgalmat, ezenfelül kedvező hatással lenne az ukrajnai oltási kampányra is

- érvelt a MAU sajtóközleményében.

Ukrajna az eddig ismertté vált információk szerint leghamarabb februárban jut koronavírus elleni oltóanyaghoz, ugyanis akkor várható a megérkezése az első szállítmánynak abból a mintegy 1,9 millió dózisból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól rendeltek meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 96,8 millió a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok fele még ingyen sem oltatja be magát koronavírus ellen. Az ukránok 52%-a még akkor sem áll készen a koronavírus elleni oltásra, ha az oltások ingyenesek lesznek.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!