Ukrajna | 2021. 01. 20. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok 52%-a még akkor sem áll készen a koronavírus elleni oltásra, ha az oltások ingyenesek lesznek – derül ki a Rating szociológiai csoport által végzett közvélemény-kutatás eredményeiből. 

A kutatás szerint a megkérdezettek 39%-a kész a koronavírus elleni oltásra, ha a vakcina rendelkezésre áll a gyógyszertárakban, 56% -uk nem áll készen.  

Feltéve, hogy az oltás ingyenes lesz, a válaszadók 43%-a készen áll beoltatni magát,

míg 52%-uk nem hajlandó beleegyezni az oltásba. 

A szociológusok megjegyzik, hogy az ingyenes oltás támogatás dinamikája csökkent. 2020. novemberében a megkérdezettek 55%-a támogatta az ingyenes oltást.

Ugyanakkor kissé megnőtt azok száma, akik készen állnak a fizetett oltásra.

Az oltás ellenzői viszonylag inkább a középkorúak (30-49 évesek), a nők, a kisvárosok lakói és azok között vannak, akik nem félnek a megbetegedéstől.

A közvélemény-kutatást január 14-16. között végezték 1600 tizennyolc éven felüli ukrán állampolgárok körében telefonos interjúk segítségével - írja a Pravda.com.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy áprilisig hosszabbítják az adaptív karantént Ukrajnában. Ukrajnában a Miniszteri Kabinet március 31-ig kívánja meghosszabbítani az adaptív karantént. Ugyanakkor a fokozott karantén január 24-e után nem folytatódik.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában már 21 ezren haltak bele a betegségbe. Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, keddre csaknem négyezer új beteget jegyeztek fel, mintegy ezerrel többet, mint a megelőző napon.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!