Ukrajna | 2021. 01. 02. – 11:11 |
Ukrajnában drágulnak a biometrikus okmányok. Fotó: dmsu.gov.ua

Ukrajnában kis mértékben drágul az ID-kártya típusú személyi igazolvány, a biometrikus útlevél, valamint az ideiglenes és állandó tartózkodási helyek formáinak dokumentumai.

Az biometrikus dokumentumok nyomtatványainak árait január elsejétől megemelte az állami nyomda közölte az Ukrán Állami Migrációs Szolgálat december 31-én, csütörtökön.

A Korrespondent.net szerint ezért

kis mértékben megnő az ID-kártya típúsú személyi igazolvány, a biometrikus útlevél, valamint az ideiglenes és állandó tartózkodási hely nyilvántartásba vételének költsége

– áll a közleményben.

A közlemény szerint,

akik 2020. december 31. előtt kifizették a szolgáltatásokat és beadták kérvényüket, régi áron kapják meg a dokumentumokat.

Ugyanakkor azok a személyek, akik 2020. december 21. előtt fizettek a szolgáltatásokért, de nem adták be a kérvényüket, lehetőségük lesz pótdíjat fizetni.

Korábban hírt adtunk róla, hogy januárban a Zakarpathaz Zbut vállalatnál a földgáz ára köbméterenként 9, 892 hrivnya lesz. A vállalat az áremelést azzal indokolja, hogy az európai tőzsdéken is emelkedett a földgáz ára.

Emlékeztetőül a Naftohaz Ukrajna 7.22 hrivnya/m3-ra (ÁFA-val) emelte a lakossági földgáz árát, mely nem tartalmazza a szállítási költséget. Ez a földgázár 14%-l magasabb a decemberi gázárnál, mely 6.33 hrivnya volt köbméterenként.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés