Ukrajna | 2021. 01. 19. – 10:44 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán végzős hallgatók a lockdown befejezése után visszatérnek az oktatás vegyes formájához - tudatta Szergej Skarlet oktatási miniszter.

"Azokban a régiókban, ahol a koronavírus helyzete kontrollált lesz, a 9. és 11. évfolyamos diákok visszatérhetnek az iskolai oktatáshoz”- írta Telegram-csatornáján Skarlet.

Megjegyezte, hogy a végzős diákok visszatérése a teljes formátumú oktatáshoz rendkívül szükséges és fontos.

„A fokozott karanténintézkedések befejezése után, kedvező egészségügyi és járványos helyzet mellett a végzős diákok visszatérnek a vegyes oktatásba. Azokon a területeken, ahol a COVID-19 előfordulási arányát ellenőrizni fogják, felvetem a 9. és 11. osztályos iskolások visszatérését az iskolába” - mondta Skarlet, akit az RBC Ukraina hírportál idéz. 

A tárcavezető továbbá megjegyezte, hogy tervezik a teljes vagy vegyes tanítás helyreállítását más osztályok esetében is.

„A vonatkozó konzultációk folytatódnak Makszim Sztepanov egészségügyi miniszterrel és Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvossal” - tette hozzá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nem fogják áttenni a szabadnapokra eső ünnepnapokat Ukrajnában. Hangsúlyozzák továbbá, hogy a munkanapok áttevése „tipikus szovjet hagyomány, amelyet még mindig megőriznek egyes posztszovjet országok, különösen Oroszország”.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy áprilisig hosszabbítják az adaptív karantént Ukrajnában. Ukrajnában a Miniszteri Kabinet március 31-ig kívánja meghosszabbítani az adaptív karantént. Ugyanakkor a fokozott karantén január 24-e után nem folytatódik.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!