Ukrajna | 2021. 01. 15. – 13:42 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában kis mértékben tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, péntekre már több mint nyolcezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napban 8199 új esettel 1 146 963-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma,

az elhunytaké pedig 166 áldozattal 20 542-re - írja az MTI.

Eddig 847 391-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren, az aktív betegek száma így több mint kétezerrel 279 030-ra csökkent.

Az elmúlt napban az országban ismét sok, 2152 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány rendkívüli ülésén hozott döntése értelmében a Crown Agents elnevezésű nemzetközi szervezet fog koronavírus elleni vakcinát vásárolni Ukrajna számára. A szervezet több más országnak is szerez be vakcinát, köztük Nagy-Britanniának - jegyezte meg.

Előzőleg ezzel az orvosi eszközöket beszerző ukrán állami vállalat, a Medzakupivli Ukrajini foglalkozott,

de a tárcavezető szavai szerint nem bizonyult hatékonynak.

Denisz Smihal miniszterelnök egy péntek reggeli tévéműsorban utalást tett arra, hogy a január 24-én lejáró szigorított karantént nem hosszabbítja meg a kormány, ugyanakkor a már megszokott, általános karanténszabályok, a maszkviselés és a távolságtartás továbbra is érvényben maradnak.

Az UNIAN hírügynökség emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi miniszter a napokban kijelentette, hogy január 25-től az országban várhatóan visszatérnek az adaptív karanténhoz, vagyis régiónként eltérő szabályok lesznek érvényben.

Jelenleg a január 8. óta érvényben lévő szigorított karantén alatt az egész országban távoktatásban tanítanak az iskolákban,

a vendéglátóegységek csak elvitelre vehetnek fel rendelést, az üzletek csak meghatározott termékeket,

főleg élelmiszereket, higiéniai termékeket, háztartási vegyszereket, állateledeleket és növényvédő szereket árusíthatnak és tiltott minendféle sport-, kulturális és egyéb rendezvény.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarországot ismét vörös zónába sorolta Ukrajna. Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma január 15-én frissítette a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 93 millió a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés