Ukrajna | 2021. 01. 14. – 10:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Csökkentették a földgáz árát Ukrajnában; Megbírságolják a vállalkozókat, ha az ügyfelek nem viselnek maszkot; Ráveszekedett a nagymama, ezért megszökött egy ötéves kisfiú Beregrákoson; Élettársával együtt halálra verte édesanyját egy 19 éves nő Ukrajnában; Sztepanov: Mégsem lesz karanténhosszabbítás, adaptív karantént vezetnek be Ukrajnában.  Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 13-án.

Csökkentették a földgáz árát Ukrajnában

Az ukrán kormány olyan döntést hozott, melynek értelmében a fűtési szezon végéig csökkentik a lakossági gázárat. Denisz Smihal  ukrán miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány maximális gázárat vezet, amely a fűtési szezon vagy a karantén végéig megmarad.

Megbírságolják a vállalkozókat, ha az ügyfelek nem viselnek maszkot

Ukrajnában életbe lépett az a törvény, miszerint megbírságolják a vállalkozókat, ha ügyfeleik nem viselnek maszkot. A törvény szerint a vállalkozások tulajdonosaira kiszabott 200–300 adómentes minimáljövedelemnek megfelelő bírságok lesznek, vagyis 3400–5100 hrivnya. A megfelelő törvény január 14-én lépett hatályba.

Ráveszekedett a nagymama, ezért megszökött egy ötéves kisfiú Beregrákoson

Január 12-én kijevi idő szerint körülbelül 13 óra 15 perckor a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben többen azt írták, hogy Beregrákoson (Ракошино) egy kisfiú futkározik az autók között. Kiderült, hogy sem a nagymama, sem a mostohaapa nem vette észre, hogy a gyermek engedély nélkül hagyta el az udvart.

Élettársával együtt halálra verte édesanyját egy 19 éves nő Ukrajnában

Ukrajnában, Krivij Rig városban a rendőrök letartóztattak két helyi lakost, akik hálára vertek egy 47 éves nőt. Az eset vizsgálata során a tisztviselők megállapították, hogy a tragédia előestéjén az áldozat 19 éves lányával és annak 26 evés élettársával együtt italozott. Beszélgetésük során köztük konfliktus alakult ki, s a fiatalok bottal és kézzel hálára verték a 46 éves nőt. 

Sztepanov: Mégsem lesz karanténhosszabbítás, adaptív karantént vezetnek be Ukrajnában

Makszim Sztepanov, Ukrajna egészségügyi minisztere meggondolta magát, és nem hosszabbítják meg január 24-e után a karantént, helyette adaptív karantént vezetnek be. Épp előző este Sztepanov azt mondta, hogy Ukrajna vezető epidemiológusaival együtt számos okból kitart amellett, hogy a jelenlegi körülmények között január 24-e után meghosszabbítják a lezárást.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés