Csehország | 2020. 12. 09. – 18:00 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Csehországban 5848 igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki az elmúlt nap laboratóriumi vizsgálatai, ami az utóbbi két hét legmagasabb napi esetszáma - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján szerdán közzétett adatokból.

A kedden elvégzett 22 800 teszt 25,65 százaléka lett pozitív, ami az elmúlt egy hónap legmagasabb aránya - írja az MTI.

A kórházakban 4324 koronavírusos beteg van, közülük 550 állapota súlyos.

Ezek a számok mérsékelten csökkennek az utóbbi napokban.

A járványban eddig 9136-an haltak meg. Az elhalálozások napi száma az utóbbi héten száz alá csökkent. Hétfőn 79-en haltak meg. Novemberben a halálos áldozatok napi száma meghaladta a 200-at is.

A járványhelyzetet jelző százpontos hivatalos index már negyedik napja 64 ponton van, ami a negyedik kockázati sávnak felel meg.

Csehország egy hete lazított az óvintézkedéseken, és áttért a harmadik sávnak megfelelő helyzetre, ami az üzletek, vendéglők és szolgáltatások megnyitását jelentette.

A cseh kormány hétfőn foglalkozott a romló járványügyi helyzettel, és arra az álláspontra jutott, hogy egyelőre nem szigorít az óvintézkedéseken.

A kabinet ugyanakkor felkérte a képviselőházat, hogy engedélyezze a december 12-én lejáró szükségállapot meghosszabbítását egy hónappal. A parlament szerda délután foglalkozik a kérdéssel.

A pártok véleménye nagyon eltér egymástól, ezért nehéz megjósolni, milyen döntés születik.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 58 ezer körül van Csehországban.

Andrej Babis miniszterelnök közölte, hogy a kormány a jövő héten foglalkozik azzal, milyen óvintézkedések legyenek érvényben karácsonykor.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy már több mint 68 millióan fertőződtek meg világszerte a koronavírussal. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés