Kárpátalja | 2020. 12. 09. – 07:03 |

Fotó: KISZÓ.net

Vanda Miljo, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai megyei kirendeltségének szóvivője cáfolta azokat az interneten megjelent információkat, amelyek szerint egy csoport ciánnal tervezte megmérgezni Beregszász ivóvízhálózatát.

– Az említett tényekkel kapcsolatban nem folytat büntetőeljárást az Ukrán Biztonsági Szolgálat, nem történt őrizetbe vétel

– nyilatkozta hírportálunknak a szóvivő, írja a KISZÓ.net.

A Police Control Ukraine nevű Facebook-oldalra hivatkozva több kárpátaljai hírportál is beszámolt arról kedden reggel, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) elfogott egy csoportot,

amely ciánnal akarta megmérgezni Beregszász ivóvízhálózatát.

A portál értesülései szerint a titkosszolgálat feltörte a csoport üzenetváltását, amit a Telegram titkosított üzenetküldési alkalmazáson folytatott. Állítólag arról írtak, hogy megtisztítják Kárpátalját a szeparatistáktól, Beregszászt pedig a magyaroktól. A bejegyzés szerint öt személyt gyanúsítanak, kettőt elfogtak, hármat még keresnek.

A lefoglalt port tartalmazó csomagokat Ungvárra és Kijevbe küldték szakértői vizsgálatra.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy ciánnal akarták megmérgezni Beregszász ivóvízhálózatát, ugyanis megakartgák tisztítani a várost a magyaroktól. 


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés