Ukrajna | 2020. 12. 08. – 13:53 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, keddre az előző napi, kevesebb mint kilencezerről megint csaknem 11 ezerre emelkedett a regisztrált új betegek száma, viszont ismét többen gyógyultak meg, mint ahányan elkapták a vírust.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 10 811 esettel 832 758-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 195 áldozattal 13 928-ra - írja az MTI.

Eddig 436 564-en gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 13 ezren,

az aktív betegek száma így most több mint kétezerrel 382 266-ra csökkent.

A múlt héten három napon is előfordult, hogy az aktív betegek száma csökkent, vasárnap azonban ismét nőtt.

Nem javul viszont a helyzet az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben, ahonnan folyamatosan a legtöbb új beteget jelentik.

Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben most is 1475-tel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és velük eddig már csaknem elérte a 83 ezret, az elhunytaké pedig 23-mal 1464-re emelkedett.

Az elmúlt napon 1319 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján arról beszélt, hogy tárcája kidolgozta a lakosság koronavírus elleni beoltásának ütemtervét, és meghatározta az elsőként beoltandó csoportokat.

Ezekbe az egészségügyi alkalmazottak, pedagógusok, rendőrök, a krónikus betegek és a hatvan évesnél idősebbek tartoznak majd - idézte szavait az UNIAN hírügynökség.

Sztepanov elmondta, hogy várakozásaik szerint Ukrajna a jövő év első felében - az első negyedév végén vagy a második negyedév elején - kap nyolcmillió dózis oltóanyagot a COVAX nevű finanszírozási alapon keresztül, amelyet az Egészségügyi Világszervezet hozott létre a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítására.

A miniszter hangsúlyozta: azon vannak, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy az egészségügyi miniszter szerint, ha egy 10 napos betegség után három egymást követő nap nincs tünete az egyénnek, akkor gyógyultnak tekinthető.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés