Ukrajna | 2020. 12. 08. – 08:00 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Abban az esetben, ha egy személy a tünetek megjelenésétől vagy az első pozitív teszt után számított 10 napig beteg, akkor nem kell második tesztet végeznie a koronavírus fertőzés kikmutatására.

 Ezt Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter jelentette ki az egyik tévécsatorna műsorában - írja az UNN.com hírfportál.

“Ha egy személy a tünetek megjelenésétől vagy a pozitív teszttől számított 10 napig beteg, és három egymást követő napon nincsenek klinikai tünetei, akkor ez a személy felépült,

betegszabadsága lezárult, és nem kell elvégeznie a második vizsgálatot” - mondta. 

Az Egészségügyi Minisztérium vezetője szerint a teszt akár egy hónapig pozitív lehet, mivel a szervezetben vírus maradványok vannak,

de ebben az állapotban a személy már nem terjeszti a fertőzést.

Az egészégügyi tárcavezető elmondta, hogy Ukrajnában 2020 augusztusa óta először egy hét alatt (november 30. és december 6. között) kevesebb napi új koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel, mint amennyit a november 23-29. közötti héten észleltek.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy az ukrán Egészségügyi Minisztéirum a lakosság 50%-át oltatná be a koronavírus elleni vakcinával.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés