Szlovénia | 2020. 12. 07. – 13:22 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nem csökken az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Szlovéniában és Horvátországban, utóbbiban tovább nőtt a kórházi ellátásra szoruló betegek száma is - derült ki a válságstábok hétfői jelentéséből.

Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 1886 új fertőzöttet azonosítottak,

a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 152 239-et - írja az MTI.

Az elmúlt napon 59 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 2231-re emelkedett. Kórházban 2629 beteget ápolnak, közülük 277-en vannak lélegeztetőgépen.

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt két hétben a fertőzöttek százezer főre vetített száma elérte a 1154-et, ami a második legrosszabb eredmény az Európai Unióban.

Hozzátette: Horvátországtól csak Luxemburgban rosszabb a fertőzöttségi helyzet.

A szomszédos Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint vasárnap 480-nal 86 285-re nőtt a fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 52 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1796-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1301-en vannak kórházban, közülük 196-ot ápolnak intenzív osztályon.

Bár sokkal kevesebb tesztet végeztek az országban a hétvégén, mint a hétköznapokon, a pozitív tesztek aránya így is magas volt, 27,4 százalékos.

Szlovéniában az utóbbi 14 nap 100 000 főre vetített regisztrált esetszáma 972.

Jelko Kacin kormányszóvivő elmondta: a kórházban kezelt és az onnét elbocsátott betegek száma közötti különbség nem hozott érdemi megkönnyebbülést.

"A helyzet ugyanaz, mint néhány nappal ezelőtt" - húzta alá.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy Szerbiában összeomolhat az egészségügy a hazatérő vendégmunkások miatt. Ez azért is lehetséges, mivel az ünnepekre több tízezer munkás érkezne az országba.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés