Ukrajna | 2020. 12. 07. – 13:41 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja korábbi kormányzója egy ukrán tévécsatorna adásában a tőle megszokott egyenes, szókimondó stílusban igyekezett elmagyarázni, hogy miért éleződött ki ismét a „magyar kérdés” Kárpátalján.

– Meglátásom szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) rögzítette a videót, hogy eltereljék a figyelmet a magyarságszervezet intézményeiben végzett megalapozatlan házkutatásokról

– fogalmazott a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás korábbi elnöke a kárpátaljai magyarokat fenyegető beregszászi felvétellel kapcsolatban, amit szerinte a szélsőjobboldali szervezetre, a Jobb Szektorra próbálnak rákenni - írja a Kiszó.net.

Az ex-kormányzó szerint az vezetett a „magyar kérdés” újabb kiéleződéhez,

hogy a kárpátaljai magyar párt elutasította a koalícióra lépést a hatalompárttal, amely többséget próbál szerezni a megyei közgyűlésben.

– Az önkormányzati választásokon a Nép Szolgája és a Ridne Zakarpattya csak 23 mandátumot szerzett a megyei tanácsban, ám a minősített többséghez 33 képviselőre van szükség. A KMKSZ által bejuttatott 8 képviselő jelenti a mérleg nyelvét, viszont minden jel arra utal, hogy a magyarok nem kérnek a kormánypárti koalícióból – fejtette ki véleményét Moszkal.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy a múlthetihez hasonlóan újabb fenyegető üzenetet kapott a kárpátaljai magyarság. A névtelen levélíró a lakosok megmérgezését helyezi kilátásba.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés