Ukrajna | 2020. 12. 06. – 15:09 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nem lassult számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, vasárnapra is több mint 11 500 új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, és ismét nőtt az aktív betegek száma.

A hivatalosan közölt adatok alapján

az elmúlt napon 11 590 esettel 813 306-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 167 áldozattal 13 588-ra.

Eddig 418 581-en gyógyultak meg, közülük szombatra több mint hatezren, viszont az aktív betegek száma most több mint ötezerrel, 381 137-re emelkedett. Előző nap az aktív betegek száma még csökkent, adta hírül az MTI. A legtöbb új beteget, több mint 1500-at ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel előző nap, velük az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben megközelítette a 80 ezret, az elhunytaké pedig 15-tel 1425-re nőtt.

Az elmúlt napon 1127 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Koronavírus elleni küzdelem Ukrajnában

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy rádióműsorban közölte, hogy

a kormány várhatóan január elejétől három hétre fog a jelenleginél szigorúbb korlátozásokat bevezetni, de ezek nem fognak kiterjedni a közösségi közlekedésre, a szállodákra, a síüdülőkre és az egyházakra.

Az új szabályozások életbe lépésének időpontját a tervek szerint szerdán határozza meg a kormány.

Egy másik sajtónyilatkozatában pedig Ljasko kijelentette: a kormányzat arra törekszik, hogy

2021-ben az ország lakosságának fele megkapja a koronavírus elleni védőoltást.

Ez csaknem 21 millió embert jelent, akik a foglalkozásuk, illetve életkoruk vagy krónikus betegségük miatt kockázati csoportba tartoznak.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy a Rating szociológiai csoport felmérése alapján az ukránok döntő többsége a koronavírus-tesztelés hatékonyságában, illetve a fertőzöttek izolációjában.

Ugyanakkor egy november végén készült felmérés szerint a megkérdezettek 55%-a ingyenes vakcina esetén kész beoltatni magát a koronavírus ellen.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés