Magyarország | 2020. 12. 25. – 13:33 |
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke (b) és Jakab Béla, az Óbudai Evangélikus Egyházközösség parókus lelkésze megérkezik az ünnepi istentiszteletre karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban 2020. december 25-én. A szertartáson a koronavírus-járvány miatt előzetes regisztráció után vehetnek részt a hívek, amelyen kötelező a maszk viselése és a távolságtartás. MTI/Kovács Tamás

Isten ott van minden emberi szenvedésben, a kórházakban és az oxigénsátor alatt is - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Fabiny Tamás prédikációjában elmondta: a karácsonyi történet arról szól, hogy Isten nemcsak a magasságban, hanem a földi világban, az emberek otthonaiban és szívükben is otthon akar lenni, közölte az MTI.

Isten, akinek a lakóhelye a menny volna, Jézus Krisztusban "egészen mélyre jutott", mert a mélyen lévő, a szenvedő, a bűnös, az esendő, az istenkerülő embert akarja megtalálni - mondta.

 Fabiny Tamás hangoztatta:

Jézus nem steril körülmények között született.

A magasságban ugyan ott ragyogott a fényesség, de a földön szenvedés, mocsok és vér volt - tette hozzá.

Ma is ebben a szenvedésekkel, vérrel és mocsokkal szennyezett világban kell az igének testté válnia. Egy olyan világban, ahol üldöztetés, terrorfenyegetettség, klímaválság, munkanélküliség és világjárvány van - mutatott rá.

Isten karácsonykor egészen közel jött az emberhez, mert ő nem a távolság, hanem a személyesség Istene. A világjárvány miatt a távolságtartás időszakát éljük, és "fáj, hogy nem ölelhetjük meg családtagjainkat". A karácsonyi történet mégis arról szól, hogy Isten át tudja hidalni a távolságot - mondta az evangélikus elnök-püspök.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés