Ukrajna | 2020. 12. 24. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában jelenleg a polgárok négy pártban bíznak a legjobban.

Ugyanakkor növekszik a tapasztalt politikusok iránti igény, egyre több ember akar szakembereket látni a legfelsőbb tisztviselők között.

Ez derül ki a Rating szociológiai csoport által végzett kutatásból, írja az RBC Ukraina hírportál. 

A kutatás szerint decemberben 21,1% kész támogatni a Nép szolgája pártot,

a 17,3% kész szavazni az Életért ellenzéki partra, 15,2% szimpatizál az Európai Szolidaritással, 10,9% pedig a Batykivscsina pártért szavazna.

Megjegyzendő , hogy Julija Timosenko Batykivscsina frakciója az egyetlen párt, amely az elmúlt hónapokban egyharmaddal növelte minősítéseit, miközben az összes többi fő politikai erő megtartja, vagy akár veszíti pozícióit.

A közvélemény-kutatás a tapasztalt politikusok iránti igény növekedését is megmutatta:

a válaszadók 63%-a a gazdasági válság legfőbb okát a hatóságok alkalmatlanságának tartja.

A válaszadók 71%-a meg van győződve arról, hogy az ország rossz irányba halad, és az emberek 65%-a már elégedetlen az elnök tevékenységével.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok 11 ezer hrivnya nyugdíjt tartanának megfelelőnek. A válaszokban rögzített nyugdíj minimális értéke 2000 hrivnya, a maximum pedig eléri a 70 ezer hrivnyát, ami a jelenlegi időskori juttatás összegének a 35-szöröse.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában 54 ezer hrivnyás fizetés kell a maximális nyugdíjhoz.Ekkor a nyugdíj mértéke 17 690 hrivnya lesz.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés