Magyarország | 2020. 12. 15. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nem lehet a karácsonyi összejövetelek biztonságosságát koronavírus-teszttel biztosítani, ezért inkább el kell kerülni a találkozásokat - hívta fel a figyelmet a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János azt mondta, hogy a tesztek 5-6 napig mutatnak pozitív eredményt,

a tünetek megjelenése előtt több nappal még nem, ezért egy negatív teszt nem zárja ki azt, hogy valaki másnap már pozitív tesztet produkáljon - írja az MTI.

Mivel a vírus elleni vakcina elérhető közelségbe került, ahhoz, hogy az emberek megvédjék családtagjaikat, türelmet kell tanúsítaniuk - hangsúlyozta,

hozzátéve: a második oltás után két héttel védettek lesznek a beoltottak, és akkor nyugodtan lehet őket látogatni.

Kiemelte, hogy azok, akik átestek a fertőzésen, körülbelül fél évig védettséget élveznek, ezért ők biztonsággal meglátogathatják ismerőseiket.

Szlávik János nekik azt javasolta, hogy egyelőre várjanak az oltással,

amíg nem lesznek tapasztalatok arról, hogyan hat az oltás azokra, akik már voltak koronavírusosak.

Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a világon már 72,8 millió fő fertőződött meg koronavírussal. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Továbbá hírt adtunk arról is, hogy Ukrajnában rekordszámú beteg gyógyult fel a koronavírusból. A december 15-i adatok szerint Ukrajnában 8416 új COVID-19 esetet regisztráltak.

Forrás

MTI


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés