Kárpátalja | 2020. 12. 15. – 12:49 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

2020 tizenegy hónapja alatt Kárpátalján a vámosok 1139 jegyzőkönyvet állítottak ki a külföldi rendszámú autók tulajdonosai ellen a jármű ideiglenes behozatalának és tranzitjának túllépése miatt.

Ezek a jogsértések magukban foglalják a 170 ezer hrivnyáig terjedő bírságot vagy az autó elkobzását.

Az Ukrán Állami Vámhivatal kárpátaljai vámhatóságának csempészettel és vámszabályainak megsértésével foglalkozó osztálya szerint az ellenőrök 2020 januárja és novembere között

743 jelentést készítettek a vámszabályok megsértéséről a járművek ideiglenes behozatalának és átszállításának határidejének több mint 30 napos túllépése miatt. 

A bíróság 629 esetet vizsgált meg, amelyek közül 268 esetben a jármű elkobzásáról döntöttek 11,7 millió hrivnya összegben,

356 esetben 28,6 millió hrivnya összegű bírságot szabtak ki, 9 ügyet a bíróság megszüntetett

– olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal hivatalos Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy új karanténkorlátozásokat vezetnek be a hétvégétől Ukrajnában. A régi korlátozások továbbra is érvényesek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az Ukrajnában vásárolt termékek 25%-a "szürke import". A válaszadók közül csaknem 20% gondolja úgy, hogy ez a piaci helyzet a vámhatóságok és a tisztviselők körében előforduló korrupció miatt alakult ki.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés