Ukrajna | 2020. 12. 10. – 14:09 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrán Miniszteri Kabinet rendeletet fogadott el az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók és gyakornokok biztosítási díjainak kiszámításáról koronavírusos fertőzés vagy halálozás esetén. 

A határozattervezet szerint a hallgatóknak és a gyakornokoknak a biztosítási kifizetéseket az ukrán társadalombiztosítási alap számára korábban biztosított kiadások határain belül hajtják végre - írja a Golos.ua hírportál.

A dokumentum értelmében az orvostanhallgatók és a gyakornokok 300 létminimum (656,7 ezer hrivnya) összegű biztosítási kifizetést kaphatnak,

ha koronavírus-betegség miatt szövődményeket diagnosztizálnak náluk.

Az orvostanhallgatók és a gyakornokok családjai, szeretteik halála kapcsán 750 minimálbérnek megfelelő (1,6 millió hrivnya) egyszeri juttatást kaphatnak.

Az ilyen biztosítási kifizetés nyilvántartásba vétele érdekében számos dokumentumot kell benyújtani: a szakmai alkalmasság elvesztésének százalékos meghatározásának eredményeiről szóló igazolást, az orvosi és szociális segítségnyújtás szükségességét bizonyító igazolást, amelyet orvosi és szociális szakértői bizottság állít ki.

Emellett Jurij Arisztov, a Legfelsőbb Tanács költségvetési bizottságának elnöke bejelentette a Miniszteri Kabinet döntését,

mely szerint a koronavírus-alapból 5,26 milliárd hrivnyát különítenek el az orvosoknak a koronavírus elleni küzdelem céljából.

Ezeket az összeget tesztelésre, gyógyszerekre, mechanikus lélegeztetőgépekre és az orvosok számára fizetendő kiegészítő kifizetésére szánják majd.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy az Egészségügyi Minisztérium a januári karanténtól a koronavírusos betegek 50%-os csökkenését várja.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés