Ukrajna | 2020. 12. 10. – 13:12 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a januári fokozott karanténkorlátozásoknak 50%-ra kell csökkenteniük a koronavírus előfordulását.

A téli ünnepek után előfordulhat, hogy a koronavírusfertőzés csúcspontot mutat majd, de a lezárás segít csökkenteni azt - mondta Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter.

“Arra számítunk, hogy ebben az időszakban a fertőzöttek száma legalább 40-50%-kal csökken” - mondta Sztepanov, írja a Korrespondent.net hírportál. 

Példaként említette azokat az európai országokat, ahol a lezárás sokkal szigorúbb lesz, mint Ukrajnában. Azokban az országokban kijárási tilalom lép majd életbe, amikor is az emberek nem hagyhatják el otthonukat egy kilométernél távolabb.

Sztepanov szerint az ilyen korlátozásokkal rendelkező európaiak arra számítanak, hogy 80%-kal csökkenthetik az előfordulást.

A miniszter ugyanakkor megjegyezte,

hogy Ukrajnában a januári zárolás gyengébb lesz, ezért hatása várhatóan kisebb lesz.

Sztepanov arra kérte a lakosokat, hogy szigorúan tartsák be a karanténszabályokat január 8. és 24. között.

A tárcavezető ugyanakkor elmondta, hogy januárban várható a COVID-19 betegek napi számának növekedése.

“Ha matematikai modellezésünket vesszük, akkor is megjósoljuk az esetek számának növekedését, ám reméljük, hogy nem hurrikán sebességgel - mondta Sztepanov.

A miniszter szerint az az ukrajnai koronavírus elleni stratégia nem bukott meg,

ami lehetővé teszi az orvosi rendszer összeomlásának megakadályozását.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy január 8-24. között szigorú karantént vezetnek be az országban, az általános karantént pedig február végéig meghosszabbították.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés