Japán | 2020. 12. 10. – 20:00 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Japán is a koronavírus-járvány harmadik hullámával szembesül, november közepe óta folyamatosan emelkedik az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma.

Emiatt a hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy legyenek elővigyázatosabbak, és inkább ne utazzanak sehova az év végi ünnepek idején - írja az MTI.

Szerdán országosan 2802 új esetet jelentettek, ilyen magas számot egy nap alatt eddig még nem regisztráltak az országban.

Tokióban csütörtökön – 602-vel – szintén rekordot döntött az újonnan feljegyzett fertőzöttek száma.

A japán fővárosban kezd veszélybe kerülni a többi betegek ellátása. Koike Juriko tokiói kormányzó arra szólította fel a helyieket, különösen az időseket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat.

A tokiói hatóságok azt is javasolták, hogy a szórakozóhelyek december közepéig a szokásosnál korábban zárjanak be.

Japánban a koronavírus-járvány mindeddig nem robbant be olyan súlyosan, mint Európában és az Egyesült Államokban, de a fertőzöttek számának újbóli megugrása arra utal, hogy a járvány újabb hulláma vette kezdetét.

A 126 millió lakosú országban eddig 168 573 fertőzöttet azonosítottak,

és 2465 halálesetet hoznak összefüggésbe a járvánnyal.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy Brazíliában  is gyorsan terjed a járvány, keddről szerdára több mint 53 ezer esetet jegyeztek fel.

Forrás

MTI


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés