| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Újabb incidens történt a Rahói járásban a helyi csempészek és a munkácsi határőregység között. A nézeteltérés közben a bűnözők megpróbálták elgázolni a határőröket, és kárt tettek a járművükben is. A csempészeket csak lövések által sikerült megállítani, adja hírül az ukrinform.ua.

Az eset Terebesfejérpataknál történt egy búvárruhás csempész letartóztatását követően, aki hat láda cigarettát próbált átcsempészni a határ túloldalára. A további vizsgálatok során a hatósági munkatársak ellenőrzés céljából megállítottak egy Volkswagen Golf típusú járművet, melynek sofőrje nem volt hajlandó felmutatni okmányait. Kis időn belül a helyszínre érkezett egy szintén külföldi rendszámú Volkswagen Passat, s a Golf sofőrje átült a „megmentésére” érkezett személygépkocsiba. Ezt követően megpróbálták elgázolni a határőröket, és elhajtottak Nagybocskó irányába.

A határőrök több figyelmeztető lövést is leadtak, szolgálati járművükön a Passat nyomába eredtek, azonban útjukat elállta egy Land Cruiser, betörték a hatósági gépkocsi szélvédőjét, és fizikai bántalmazással is fenyegették a határőröket.

Később kiderült, hogy a Land Cruiser sofőrje az egyik csempész édesapja, aki megpróbálta megakadályozni fia felelősségre vonását, azonban a rendőrség mindkettőjüket letartóztatta. Az ügyben eljárás indult.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés