Kárpátalja | 2021. 02. 09. – 10:09 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Csapon az ukrán-magyar határon a vámszabályokat sértő, kötelező bevallás és adóztatás alá eső drága áruk behozatalára tett kísérletet tártak fel a vámosok. 

A Cartier márkájú svájci órát, amelynek ára meghaladhatja a 20 ezer eurót,

továbbá a többezer eurót érő Louis Vuitton, Prada, Chanel és Hermes francia márkájú gyönyörű női  táskákat egy csapi vállalkozó próbálta behozni Kárpátaljára.

Az illető vámfizetés nélkül akarta behozni az árut.

Az 59 éves csapi lakos egy Mercedes-Benz típusú autóval tartott hazafelé Budapestről a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton keresztül. A vámellenőrzéshez a férfi a zöld folyosót választotta, amivel automatikusan megerősítette, hogy nem szállít tilos vagy korlátozott mennyiségű árut. 

Az elemzés és a kockázatértékelés eredményei alapján azonban a Kárpátaljai Vámhivatal ellenőrei alaposabb ellenőrzésre továbbították a kisbuszt.

A jármű csomagtartójában a vámosok figyelmét egy bőrönd vonta magára,

amelyről kiderült, hogy be nem jelentett márkás termékeket tartalmaz. 

Az internetes becslések szerint például egy Cartier svájci órája 21 100 euróba kerül, egy pár férfi Loro Piana cipő 600 euró, női Chanel cipő 200 euró, az olasz Louis Vuitton márkák női kézitáska is többszáz euróba kerül.

A csapi üzletember nem ismerte el tulajdonaként a felfedezett árut.  

Elmondta, hogy a bőröndöt egy budapesti ismerőse adta át, hogy rokonainak Ukrajnába hozza el.

A vámosok a jelenlegi törvények értelmében lefoglalták a be nem vallott árut. Jelenleg tart az értékbecslés – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy márkás lábbeliket foglaltak le a csapi ellenőrző ponton. Az interneten a cipők árai 3000 és 15 ezer hrivnya között mozognak.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csempészcigarettát fedeztek fel egy teherszállító vonatban Kárpátalján. Dohánytermékek csempészésére tett kísérletet akadályoztak meg Kárpátalján február 8-án délben a strázsai vasúti ellenőrzőponton a Csapi Határőrség határőrei.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!