Ukrajna | 2021. 02. 09. – 08:26 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Február 7-én Ukrajnában, Cserkaszi megyében kínzás miatt hivatalosan is vádat emeltek két tisztviselő ellen.

A vizsgálat szerint 2021. február 6-án egy számos sérüléseket szenvedett férfi fordult orvosi segítségért a kórházba.

Elmondása szerint a rendőrök verték meg őt.

Kiderült hogy a férfit lopásban és csalásban való részvételének ellenőrzése miatt a rendőrségre szállították – írja az Ukranews.com hírportál az Ukrán Állami Nyomozóiroda sajtóosztályára hivatkozva.

Az áldozat elmondta, hogy február 5-én Horodiscse város egyik garázsszövetkezetének garázsában tartózkodott testvérével és barátjával.  

A rendőrök a garázsukba érkeztek, elvitték a gyanúsítottat, és a rendőrségi szektorban két körzeti rendőr megpróbálta megverni őt, hogy beismerje a lopások elkövetését.

Az állítólagos gyanúsított nem vallotta be azt, amit rá akartak akasztani, ezért vas székkel kezdték verni, amíg a szék el nem tört. Ezt követően kézzel-lábbal és egy tűzoltó készülék tömlőjével kezdték verni őt.  

Ezek következtében az áldozat testi sérüléseket szenvedett, a rendőrök még a fogait is kitörték. 

Most a gyanúsítottakat, valamint a rendőrség vezetését felfüggesztették a szolgálat alól.

Kínzás elkövetésével gyanúsítják őket, vagyis szándékos súlyos testi fájdalom, testi és lelki szenvedés okozása verés, kínzás és egyéb erőszakos cselekedetek útján, annak érdekében, hogy információkat és vallomásokat szerezzenek az áldozattól.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nemzetközileg körözött magyar férfit fogtak el Nagyszőlősön. Február 8-án Nagyszőlősön az egyik üzlet közelében a rendőrök őrizetbe vettek egy bűnelkövetőt, aki a szomszédos államban huliganizmus, rongálás és lopások miatt a nemzetközi körözési listán szerepelt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy élve elégett egy fiatalember Kárpátalján. A hátborzongató tűzeset február 6-án kijevi idő szerint 20 óra 5 perckor Kárpátalján, a huszti járási Visken, a Népi utcában történt.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!