Kárpátalja | 2021. 02. 08. – 10:39 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A Csapi vámhivatal kárpátaljai ellenőrei ismét dokumentálták az új áruk be nem jelentésével és a vámok be nem fizetésével kapcsolatos vámjogszabályok megsértését.

A szabálysértő ezúttal egy 45 éves munkácsi járási lakos volt, aki Magyarországról tartott hazafelé.

Miközben utasként busszal lépte át az ukrán-magyar határt, a vám- és határellenőrzés során szándékosan pontatlan információkat adott be a vámáru-nyilatkozatába. 

A jármű felülvizsgálata során a bejelentett poggyászok közül a tisztviselők 50 pár vadonatúj különböző márkájú férfi és női cipőt találtak, amelyeket az utas valamilyen oknál fogva "elfelejtett" bejegyezni.  

Az interneten a cipők árai 3000 és 15 ezer hrivnya között mozognak.  

Ezért nyilvánvaló, hogy a be nem jelentett áruk összértéke meghaladja a 100 ezer hrivnyát, és jelentősen meghaladja az 500 eurót, amelyet a vámjog megenged a bejelentés és az adózás nélküli behozatalra.

A kárpátaljai lakos saját tulajdonának ismerte el a be nem jelentett márkás árukat.

Ezért a férfi ellen jegyzőkönyvet állítottak ki. Jelenleg vizsgálják a lefoglalt áru pontos értékét – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis okmányokkal akart bejutni Magyarországra egy ukrán férfi. 35 éves kárpátaljai férfi egy cseh rendszámú Ford típusú mikrobusszal próbálta elhagyni Ukrajna területét.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy négy migránst fogtak el a rendőrök Kárpátalján. Kárpátalja határánál okmányok nélküli migránsokat tartóztattak fel, akik illegálisan tartózkodtak Ukrajna területén.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!