Kárpátalja | 2021. 02. 07. – 14:44 |
Kárpátalja határánál okmányok nélküli migránsokat tartóztattak fel, akik illegálisan tartózkodtak Ukrajna területén. Fotó: Nemzeti Rendőrség

Hirdetés

Kárpátalja határánál okmányok nélküli migránsokat tartóztattak fel, akik illegálisan tartózkodtak Ukrajna területén.

Február 5-én Kárpátalján az Alsóvereckei (Нижні Ворота) rendőrségi ellenőrző ponton a a kárpátaljai rendőrök megállítottak egy Citroen típusú gépkocsit, mivel az Állami Migrációs Szolgálat munkatársai migránsok lehetséges érkezéséről értesítették kollégáikat.

A megállított autóban az 55 éves sofőrön és az 53 éves kijevi lakoson kívül  külföldiek is tartózkodtak, akik közül négyen illegálisan tartózkodtak Ukrajna területén. A 30 és 40 év közötti utasok közül egy nőnek és három férfinak nem voltak okmányai.

Az eset tisztázása érdekében a migránsokat a volóci rendőrségre szállították. A kisbusz utasai nem voltak hajlandók megmagyarázni tettüket. 

A migrációs szolgálat rendőrei jelenleg azt vizsgálják, hogyan léptek be Ukrajna területére, és hogy államunk két polgára milyen szerepet játszik ebben – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk róla, hogy a határőrség asztélyi osztagának emberei indiai migránsokat tartóztattak le járőrözése során. Az ismeretlenek elmondták, India állampolgárai, de semmilyen személyt igazoló okmányt nem tudtak felmutatni.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!