Kárpátalja | 2021. 02. 04. – 14:16 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 4-én este Kárpátalján a Munkácsi Határőrség Badalói osztagának katonái a határ mellett letartóztattak egy ukrán férfit. 

Az illető illegálisan átlépve az ellenőrzővonalat, Magyarország irányába tartott.

A férfi nem tudta megmagyarázni a határmenti területen való tartózkodás célját, ezért a határőrök az eset tisztázása érdekében a határőrosztagra szállították.

Ellene a határrend megsértése miatt közigazgatási jegyzőkönyvet állítottak ki.

Az eljárás során a határőrök megtudták, hogy az általuk őrizetbe vett 56 éves ukrán állampolgár többször került a rendőrök látókörébe,

mint az a személy, aki részt vett az illegális migránsok csempészeti csatornájának megszervezésében.

Sőt, 2021. január 26-án a Nagyszőlősi Kerületi Bíróság határozatával bűnösnek találták embercsempészet miatt és 5 év próbaidőre ítélték el.

Az ukrán férfi volt az egyik szervezője annak az eseménynek, amikor négy iraki állampolgárt akartak átjuttatni az államhatáron.

Őket 2020. szeptember 29-én tartóztatták le Tiszaújlakon.

Valószínű, hogy a törvénysértő ismét felderítette a környéket, hogy újabb kísérletet szervezzen az emberek csempészésére Ukrajna államhatárán keresztül.  

A rendőrség jelenleg ellenőrzi ezeket az információkat – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy korrupt rendőröket lepleztek le Kárpátalján. A vizsgálat szerint a rendőrök előzetes összeesküvés módján szisztematikusan kenőpénzt követeltek egy állampolgártól.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csempészcigarettát fedeztek fel egy mikrobuszban Kárpátalján. A dohányárut egy 49 éves bukovinai ukrán férfi akarta átvinni a határon a Mercedes Sprinter márkájú mikrobuszával.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!