Kárpátalja | 2021. 02. 02. – 09:59 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

7 napra tartóztattak le egy Odessza régióbeli lakost, akit január 31-én vettek őrizetbe a Munkácsi Határőrség emberei Beregszász közelében az ukrán-magyar államhatár megsértése miatt.

Az elkövetőt Beregdéda közelében a határőrök találták meg a határ felől egy elhagyatott épület felé vezető nyomok feltárása során.

Ennek az épületnek a tetején a határőrök váltóruhát és cipőt találtak.

A 46 éves férfi, akinél ukrán személyigazolvány volt, elmagyarázta, hogy hosszú ideje Ausztriában dolgozott, ahonnan tartózkodási határidejének megsértése miatt kitoloncolták, de nem tudta időben elhagyni az országot.

Tehát, hogy elkerülje a bírságot, amikor átlépi a határt az Asztélyi ellenőrző ponton,

úgy döntött, hogy megkerüli a határátkelőhelyet.

A  határőrök illegális határátlépés miatt adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki ellene, az ügyet a Beregszászi Járásbíróság elé terjesztették.

A bíróság bűnösnek találta az ukrán férfit és 7 nap letartóztatás formájában közigazgatási büntetést szabott ki rá

– olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy 2 millió hrivnyát csaltak ki külföldi munkáért Ukrajnában. A nyomozók hivatalosan is vádat emeltek a bűnözői csoport szervezője ellen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy embercsempészettel gyanúsítanak egy ukrán férfit. Üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítják az ukrán állampolgárságú férfit.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!