Ukrajna | 2021. 02. 12. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) leleplezte az Iszlám Állam (IÁ) nemzetközi terrorista szervezet egy kisebb csoportját Kijev környékén, tagjait őrizetbe vették - hozta nyilvánosságra az SZBU hivatalos honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint a csoport vezetője egy olyan férfi, aki egy meg nem nevezett kelet-európai ország által kiadott nemzetközi körözés alatt áll szíriai harci tevékenységben való részvételért - írja az MTI.

Tavalyelőtt hamis iratokkal érkezett Ukrajnába, és vele "hasonló gondolkodású", nem ukrán állampolgárokból verbuvált csoportot.

A szolgálat munkatársai felderítették, hogy a csoport tagjai útleveleket hamisítottak ukrán és orosz állampolgároknak, valamint Ukrajnában való tartózkodásra jogosító iratokat a Közel-Keletről és Közép-Ázsiából érkező bevándorlóknak.

A csoport egyes tagjai az Iszlám Állam aktív hívei. Az SZBU kilenc helyszínen végzett házkutatást a gyanúsítottak lakhelyein, illetve menedékházakban.

Ezek folyamán trotilt tartalmazó robbanóeszközt, F-1 típusú kézigránátot, nyolc gránátvető-lövedéket,

valamint külföldi valutát és olyan bankkártyákat foglaltak le, amelyeken keresztül Szíriába utaltak pénzt.

A biztonsági szolgálat hozzátette, hogy a csoport tagjai szélsőséges írásokat is terjesztettek potenciális támogatóik körében.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a cigarettacsempészetet segítették a Munkácsi Határőrség katonái. A pénzjutalomért cserében a határőr előre tájékoztatta a csempészeket a dohánytermékek illegális szállításának "biztonságos" idejéről és területeiről.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy rablást derítettek fel a rendőrök Munkácson. Február 9-én kijevi idő szerint körülbelül 22 órakor Munkácson a Kerületi Rendőrséghez egy 38 éves helyi lakos fordult, aki elmondta, hogy egy ismeretlen személy kirabolta őt. 

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!