Kárpátalja | 2021. 02. 11. – 17:00 |
Fotó: SZBU

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai egy nap alatt két cigarettacsempészeti rendszert tártak fel. A cigarettacsempészetet a Munkácsi Határőrség tisztviselői segítették.  

Az előzetes vizsgálat szerint a Técsői határőrosztag körzeti felügyelője különböző összegű kenőpénzért "segített" a helyi csempészeknek az EU-ba történő akadálymentes cigarettaszállításban.

A pénzjutalomért cserében a határőr előre tájékoztatta a csempészeket

a dohánytermékek illegális szállításának "biztonságos" idejéről és területeiről.

A SZBU munkatársai dokumentálták azt a tényt,  hogy a katona 900 dollárért megígérte, hogy "nem veszi észre" 30 mesterkarton cigaretta átcsempészését az ukrán-román államhatáron.

Hasonló csempészési rendszert fedezett a Nevetlenfalui hatarőrosztag műszakvezető tisztje. "Árai" szerint 20 mesterkarton cigaretta illegális szállításának költsége 800 amerikai dollár volt.

Az illetékes hatóságok előzetes letartoztatásba a korrupt határőröket.

Ellenük Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. cikkelye (kenőpénz követelése és elfogadása) értelmében büntetőeljárást indítottak.

Még tart a nyomozás. 

Az SZBU munkatársai vizsgálják a többi tisztviselő esetleges bevonását a csempészprogramok működésébe, ideértve a Munkácsi Határőrség vezetését is – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Franciaországban ellopott gépkocsit fedeztek fel Csapon. A gépkocsi iratainak átvizsgálása során működésbe lépett az Interpol adatbázisa.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy migránsokat fedeztek fel a rendőrök Kárpátalján. Kárpátalján, Taracköznél a romániai határ közelében a járőrrendőrseg gyors reagálású csoportjának munkatársai három idegent vettek észre. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés