Magyarország | 2021. 02. 01. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Őrizetbe vettek két férfit, akitől negyedmilliárd forint értékű drogot foglaltak le Budapesten –közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn.

A közlemény szerint nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között, ezért összehangolt akciót szerveztek péntekre - írja az MTI.

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba.

A nyomozók ekkor fogták el a két férfit, akiknek autójában 22 kilogramm marihuánát találtak.

A nyomozás során a rendőrök felderítették a többi, szintén eladásra szánt kábítószer deponálására szolgáló járművet és tárolóhelyet, ahonnan 59 kilogramm marihuánát, 2020 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le.

A 36 és a 37 éves férfinél összesen 24 millió forint értékű eurót találtak – írták.

Kiemelték: a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű, magyarországi drogfogása.

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, egy 33 éves férfi, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült.

Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel. A férfi kézre kerítésére pénteken Baranya megyében jelentős rendőri erőt vontak össze.

A férfi a szökéshez használt autóját – amelyet később a rendőrök megtaláltak – hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást a két férfit ellen, akiket kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Az egyik férfi esetében letartóztatást, a másik esetében bűnügyi felügyeletet kezdeményezett a rendőrség – olvasható a közleményben.

Korábban hírt adtunk arról, hogy fiatal nő árult kábítószert Ungváron. Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron a Kerületi Rendőrség munkatársai lelepleztek egy fiatal nőt, aki kábítószerekkel és pszichotróp szerekkel kereskedett.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy drogos sofőrt fogtak el Ungváron. A sofőrrel folytatott beszélgetés során a tisztviselők észrevették, hogy az illető kábítószer hatása alatt van.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!