Magyarország | 2021. 02. 01. – 13:24 |
Fotó: police.hu

Hirdetés

Üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítják az ukrán állampolgárságú férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói 2021. január 27-én

a szlovák hatóság munkatársaitól átvették azt az 54 éves ukrán állampolgárságú férfit,

akit a magyar hatóság által embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott európai elfogatóparancs alapján fogtak el Szlovákiában - írja a police.hu.

A szabolcsi nyomozók azzal gyanúsítják a férfit, hogy korábban elfogott társaival szervezetten, rendszeres anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak illegális migránsoknak ahhoz, hogy az ukrán-magyar államhatárt átlépjék, és eljussanak Nyugat-Európába.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a feladatokat megosztották egymás között, a most elfogott, és őrizetbe vett férfi szállítóként vett részt a bűnszervezet tevékenységében.

A migránsokat ő vitte tovább gépkocsijával az államhatár illegális átlépése után Magyarországról Nyugat-Európa felé.

A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására. A korábban elfogott négy magyar, és egy ukrán állampolgárságú gyanúsítottat már letartóztatták.   

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukrán embercsempészeket tartóztatott le a bíróság. A két - 18 és 20 éves - férfit még múlt vasárnap az M44-es autóúton fogták el, amikor tíz migránst szállítottak autójukban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy magyar cigarettacsempészt lepleztek le az ukrán-román államhatáron. A magyar férfi 260 csomag zárjegy nélküli cigarettát rejtett el pótkerekében.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!