Ukrajna | 2021. 02. 01. – 14:09 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában, Vinnyica megyében öt bűnelkövető több mint 2 millió hrivnyát csalt ki az állampolgároktól azzal az ürüggyel, hogy külföldön találnak nekik munkát.

„A nyomozók hivatalosan is vádat emeltek a bűnözői csoport szervezője ellen.

Bűnbandája több mint 2 millió hrivnyát sikkasztott el az állampolgároktól” – írja a Golos.ua internetes kiadvány a Nemzeti Rendőrségre hivatkozva.

A gyanúsítottak a Közel-Keleten és az Európai Unióban jól fizetett külföldi munkáról szóló hirdetéseket ragasztottak ki.  

A csalók azt is megígérték, hogy segítenek az ország elhagyásában és a határátlépéshez szükséges összes dokumentum elkészítésében.

Összesen 69, Ukrajna különböző régióinak lakói szenvedtek a bűnözők cselekedeteitől.  

Mindegyikük 700 eurót fizetett a csalóknak.

A bűnözők által megszerzett teljes összeg több mint 2 millió hrivnya.

A 30-50 év közötti három nőből és két férfiból álló bűnözői csoport tagjai ellen csalás és okmányhamisítás miatt indítottak büntetőeljárást.   

A gyanúsítottakat akár 12 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy embercsempészettel gyanúsítanak egy ukrán férfit. A migránsokat ő vitte tovább gépkocsijával az államhatár illegális átlépése után Magyarországról Nyugat-Európa felé.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy korrupt hivatalnokot fogtak Kárpátalján. A kárpátaljai rendőrök lelepleztek egy építkezési engedélyért kenőpénzt követelő tisztviselőt Szolyva környékén.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!