Kárpátalja | 2021. 01. 07. – 10:57 |
A cigarettacsempészek 6000 csomag cigarettát próbáltak átcsempészni a határon. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat

A csempészek 6000 csomag cigarettát próbáltak átcsempészni a határon. Arra számítottak, hogy gyengül a határőrök ébersége az ortodox karácsonyi ünnepek alatt.

Az újabb csempészkísérletet január 7-én virradóan akadályozták meg a Munkácsi Határőrség emberei román kollégáikkal együttműködve.

Az ukrán – román határ folyami szakaszán járőrözve az Aknaszlatinai határőrosztag munkatársai csomagokat cipelő két ismeretlent vett észre. A határsértők figyelmen kívül hagyták a katonák felhívását és Tiszafejéregyháza (Біла Церква) irányába menekültek.

A határőrök az esetről azonnal tájékoztatták román kollégáinkat.

A terület ellenőrzése során a kárpátaljai katonák összesen 3000 csomag cigarettát, míg román kollégáik további 6 mesterkarton füstölni valót fedeztek fel.

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

A cigarettacsempészek 6000 csomag cigarettát próbáltak átcsempészni a határon

Korábban hírt adtunk róla, hogy a tiszaújlaki határőrök csempészkísérletet akadályoztak meg. A katonák csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre az államhatár közelében.  A határsértők 19 mesterkarton cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra a Tisza folyón keresztül.

Csapnál pilóta nélküli repülővel próbáltak cigarettát csempészni a bűnözők. A füstölni valót távirányítású repülőgép segítségével akarták átjuttatni az államhatáron. Az elkövetőket a drón beindítása után fogták el.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés