Kárpátalja | 2021. 01. 05. – 13:00 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Kárpátalján az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton a határőrök szolgálati kutyája kábítószert szimatolt ki egy cseh állampolgárnál.

A határőrök az esetről értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit.

Az eset január 4-én a késő esti órákban történt.

A cseh állampolgár a Ford márkájú autójával hazafelé tartva az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton keresztül a határ ellenőrzéshez a zöld folyosót választotta, amivel automatikusan megerősítette, hogy nem szállít tilos vagy korlátozott mennyiségű árut.

Azonban a vámosok alaposabb felülvizsgálatra továbbították a járművet, melynek során a Baddi becenevű labrador kutya az autó ajtajában lévő termékre figyelmeztetett.

Ott a vámosok 0,8 gramm súlyú szárított kendert (marihuána) fedeztek fel.

Mivel a marihuána (kannabisz) a különösen veszélyes kábítószerekhez tartozik, ezért a tisztviselők értesítették a rendőröket is.

Az ügyben még tart a vizsgálat – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal hivatalos Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy csempészcigarettát találtak a tehervonatban Kárpátalján. Ezúttal az ismeretlenek egy tehervonatban próbáltak cigarettát csempészni Magyarországra a Szalókai vasúti ellenőrző ponton keresztül. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy négy illegális bevándorlót fogtak el az ukrán-román határnál Kárpátalján. Kárpátalján január 4-én a Munkácsi Határőrség Rákosi (Ракош, Huszti járás) osztagának munkatársai négy illegális bevándorlót fogtak el, akik Romániába akartak eljutni.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés