Kárpátalja | 2021. 01. 31. – 10:18 |
Az ukrán határőrök elfogtak egy férfit, aki illegálisan akart Ukrajnába bejutni. Fotó: Állami Határőrség

Hirdetés

Az ukrán határőrök elfogtak egy férfit, aki illegálisan akart Ukrajnába bejutni.

Január 29-én a Csapi Határőrség munkatársai elfogtak egy külföldi férfit, aki megkerülve az ellenőrző pontokat,  be akart jutni Ukrajna területére.
Az Ungvári határőrosztag munkatársai szlovák kollégáiktól kaptak információt arról, hogy a megfigyelő kamerák segítségével egy embert vettek észre, aki Szlovákiából Ukrajnába tartott.

Az érintett területre kiérkező ukrán határőröknek hamarosan sikerült megtalálniuk a határsértőt.  A katonák kénytelenek voltak figyelmeztető lövést leadni, mivel az ismeretlen nem reagált a határőrök felszólítására.

Az elfogott férfinak azerbajdzsáni útlevele volt. Az eset tisztázása érdekében és a vonatkozó eljárási dokumentumok elkészítése céljából a külföldi férfit a Csapi Határőrségre szállították. Illegális határátlépés miatt további sorsáról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Csapi Határőrség munkatársai őrizetbe vettek egy ismeretlen személyt, aki dokumentumok nélkül tartózkodott az államhatár közelében Kárpátalján. A határőröknek a férfi azt mondta, hogy pihenés céljából érkezett a határ menti falvakba.

Emlékeztetőül Január 6-ára virradóan a Munkácsi Határőrség Tiszaújlaki osztagának emberei egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg, amikor illegálisan akartak cigarettát Magyarországra juttatni. A határsértők 19 mesterkarton cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra a Tisza folyón keresztül.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!