Kárpátalja | 2021. 01. 29. – 07:35 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Hirdetés

A háztűz január 27-én kijevi idő szerint körülbelül hajnali 5 órakor történt Ungváron. 

Az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályán beszámoltak arról, hogy a január 27-i reggel két tűzeset is történt az Ungvári járásban:

az első esetben egy 80 éves nyugdíjas asszony lakóháza kapott lángra, Cigányoson (Циганівці) pedig egy fürdőház égett.

Arról, hogy Ungváron kigyulladt egy lakóház, maga az asszony értesítette a sürgősségi mentőszolgálatot.

A nő hajnalban a füsttől ébredt fel és kiszaladt az udvarra. 

A tűz gócpontja az egyik szoba volt. A tűzoltóknak 6 percbe telt, hogy megfékezzék a lángokat és megakadályozzák, hogy átterjedjenek az egész lakóházra.  

A 17 négyzetméternyi területen elterjedt tűz teljes megszüntetése hat óráig tartott.

Szerencsére az eset következében senki sem sérült meg, ám a tűz megsemmisítette a háztartási cikkeket és a fűtőtestet, ami valószínűleg a tüzet okozta, mivel az idős hölgy épp a villanyos melegítőt használta háza felfűtésére. 

A másik esetben Cigányos település lakosai kijevi idő szerint 5:18 órakor értesítették a tűzoltókat arról, hogy a közelben található fürdőházat szinte teljesen elnyelték a lángok.

A tűzoltók 5 óra 40 perckor lokalizálták a tüzet, 6 óra 20 perckor pedig teljesen felszámolták azt.

Bár a fürdő szinte teljesen leégett, a tűzoltók hozzáértése és hatékonysága megmentette a közeli házat a tűz általi pusztulástól.

Mindkét esetben az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés - írja az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy robbanóanyag értékesítése közben vettek őrizetbe egy férfit Kárpátalján. A helyszínen a nyomozók lefoglalták a gyanúsított által kapott pénzt, valamint a robbanó és elektromos detonátorokat.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 65 éves erőszakolójától szült gyereket egy 11 éves kislány Ukrajnában. Ukrajnában, Ivano-Frankivszk megyében egy 65 éves férfit azzal vádolnak, hogy nyolc hónapon át erőszakolt egy 11 éves kislányt, aminek következtében a kiskorú teherbe esett és gyermeket szült.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!