Magyarország | 2021. 01. 28. – 10:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Elrendelte két ukrán embercsempész letartóztatását a Békéscsabai Járásbíróság. A két - 18 és 20 éves - férfit még múlt vasárnap az M44-es autóúton fogták el, amikor tíz migránst szállítottak autójukban.

A Békés Megyei Főügyészség csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte

egy 18 és egy 20 éves ukrán állampolgárságú, de Lengyelországban, Lublinban élő férfi letartóztatását.  

Azt írták: a 20 éves férfi január 24-én az esti órákban Magyarország területén, a magyar-román határ közelében, az Elek és Lőkösháza közötti úton felvett a személygépkocsijába öt iraki, két tunéziai és három egyiptomi illegális bevándorlót, aki az államhatárt gyalogosan, a "zöldhatáron", engedély nélkül lépte át.

A 18 éves férfi "előfutóként" egy személyautóval a migránsokat szállító gépkocsi előtt haladva biztosította az útvonalat.

A migránsokat szállító autót az M44-es autóút 76 kilométerénél vonták ellenőrzés alá,

míg a másik férfit a Gödényhalmi pihenőhelyen fogták el.

A Békéscsabai Járásbíróság az ügyészség indítványával egyetértve - 1 hónapra - elrendelte a két férfi letartóztatását - írták a közleményben.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb drogos sofőrt füleltek le Kárpátalján. A bedrogozott sofőr autójában is kábítószer volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy bedrogozott fiatal rongált egy szakgimnáziumban Munkácson. Január 27-én kijevi idő szerint körülbelül 4 órakor Munkácson a járőrökhöz konfliktusról érkezett bejelentés a Kooperativna utcából. 

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!