Kárpátalja | 2021. 01. 28. – 10:37 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Január 27-én este Kárpátalján, a kisbereznai ukrán-szlovák ellenőrző pontnál a határőrök őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt, aki bűncselekmény elkövetése miatt szerepel a nemzetközi körözési listán.  

A férfi Ukrajna területére akart belépni, amikor a rendőrök megállították őt.

Az Interpol adatbázisa a 38 éves külföldi férfi okmányellenőrzése során jelzett.

A határőrök erről a tényről tájékoztatták az Interpol ukrajnai irodáját és a Nemzeti Rendőrség képviselőit is. 

Az eset tisztázása során kiderült, hogy a magyar férfit nemzetközileg körözik letartóztatás és Ukrajnának történő további kiadatás céljából.

Az Európai Unió országaiban a férfi elkerülte a büntetőjogi felelősséget Ukrajna területén elkövetett bűncselekmény miatt.

A férfit pénzmosás (Ukrajna Btk. 209. cikkelye) értelmében körözték. 

A vonatkozó eljárási intézkedések befejezése után az elkövetőt átadták az Nemzeti Rendőrség nyomozóinak - olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy rablásért körözött férfit fogtak el Kárpátalján. Az őrizetbe vett férfit a határőrök átadták a Nemzeti Rendőrség képviselőinek,

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ukrán embercsempészeket tartóztatott le a bíróság. A két - 18 és 20 éves - férfit még múlt vasárnap az M44-es autóúton fogták el, amikor tíz migránst szállítottak autójukban.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!