Ukrajna | 2021. 01. 28. – 12:07 |
Fotó: Ukrán Biztonsági Szolgálat

Dmitro Neszkromnij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) korábbi első helyettesét gyanúsítottnak nyilvánították Andrij Naumov, a szolgálat Belső Biztonsági Főosztályának vezetője gyilkosságának megszervezésében.   

Intézkedések folynak Neszkromnij  felkutatására a gyanúsítottként való kihallgatása céljából.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat Fő Nyomozó Osztálya, amely e bűncselekmény szerint nyomozást folytat a Legfőbb Ügyészség eljárási útmutatása alapján, megállapította, hogy Dmitro Neszkromnij és Jurij Raszjuk, az SZBU Terrorelhárítási Központjának alkalmazottja úgy döntöttek, hogy megölik Andrij Naumovot.

Az ezt megerősítő bizonyítékok között vannak videó- ​​és fotóanyagok, Raszjuk, Neszkromnij és más személyek beszélgetéseinek hangfelvételei, amelyek során a gyilkosság megszervezéséről, az elkövetőkről és egyéb részletekről esik szó. 

A nyomozás szerint a bűncselekmény fő motívuma az volt, hogy

Andrij Naumov akadályozta Dmitro Neszkromnij magas pozíciójának visszaszerzését a Szolgálat vezetésében, 

és ellenezte Neszkromnij volt csapatának egyes tagjainak kinevezését is.

Az ügy vádlottjai részletes tervet dolgoztak ki Naumov meggyilkolására. 

Ennek végrehajtásához Raszjuk, az SZBU Terrorelhárítási Központjának alkalmazottja 2020. október - 2021. január folyamán bérgyilkosokat talált, biztosította a finanszírozásukat, és megszervezte Naumov követését.

Ezt az ügy iratai és a vonatkozó hangfelvételek is megerősítik.

A gyanúsítottak alaposan kidolgozott intézkedései ellenére az SZBU tisztviselői dokumentálták illegális tevékenységüket, és megakadályozták a szerződéses gyilkosság elkövetését.  

A nyomozók a soron következő pénzátutalás közben őrizetbe vették Raszjukot,

és 2021. január 23-án a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróság fogva tartás formájában korlátozó intézkedést választott számára – olvashatjuk az Ukrán Biztonsági Szolgálat hivatalos honlapján. 

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy megrendelt gyilkosságot akadályozott meg soraiban az SZBU. Az SZBU január 22-én őrizetbe vette a tervezett gyilkosság egyik szervezőjét, miközben a gyilkosságért járó pénz egyik részét adta át.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ukrán embercsempészeket tartóztatott le a bíróság. A két - 18 és 20 éves - férfit még múlt vasárnap az M44-es autóúton fogták el, amikor tíz migránst szállítottak autójukban.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES