Kárpátalja | 2021. 01. 27. – 09:42 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Hirdetés

Január 26-án kijevi idő szerint 10 óra 19 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy Kárpátalján, a Huszti járásban, Ötvösfalva (Золотарьово) településen tűz ütött ki egy melléképületben.

A tulajdonosok otthon voltak, ők látták meg az istállóban a tüzet, és azonnal hívták a mentőszolgálatot.

Az lakosok tíz nyulat is megmentettek, amelyek a melléképületben voltak.

A helyszínre a huszti és a viski mentőszolgálat munkatársai, illetve a kövesligeti (Драгово) önkéntes tűzoltók érkeztek ki.  

A tűzoltók kijevi idő szerint 10:55 órakor lokalizálták a tüzet, és ezzel megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek egy közelben lévő lakóházra.  

A tűzoltás 14 óráig tartott, mivel az istállóban tűzifát és nagy mennyiségű szénát tároltak.  

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait.

Tart a kárfelmérés, mivel a tűz megsemmisítette a 75 négyzetméteres tetőt, valamint 4 tonna szénát, 9 köbméternyi tűzifát és háztartási cikkeket – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján az év eleje óta a mentősök hét holttestet találták meg tűzesetek helyszínein, míg 2020 azonos időszakában négyen lettek a tűz áldozatai. Csak a múlt hétvégén Ungváron és Szolyván regisztráltak halálos tűzeseteket. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy részeg sofőrt üldöztek Ungváron. A szabálysértő járművezető ellen több jegyzőkönyvet állítottak ki.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!